BUD’S FLOWERS is a non-governmental organization. which aims to promote and defend human rights.

martie 11, 2024 Admin Niciun comentariu

Modificări în controalele la frontierele românești și bulgărești

România și Bulgaria vor deveni membre ale spațiului Schengen începând cu 31 martie 2024. De obicei, calitatea de membru Schengen permite celor care locuiesc legal în statele membre să se deplaseze liber, fără controale ale pașapoartelor. Cu toate acestea, aderarea României și Bulgariei are o excepție – eliminarea controalelor pașapoartelor se aplică doar transportului aerian și maritim. Controalele pașapoartelor rămân în vigoare la frontierele terestre.

Pe scurt, dacă traversați frontiera română sau bulgară pe cale terestră, trebuie să aveți la dumneavoastră un pașaport valabil. Râurile și lacurile dintre state sunt considerate frontiere terestre.

Recomandăm întotdeauna să călătoriți cu un pașaport sau o carte de identitate valabilă, deoarece autoritățile au dreptul de a vă verifica identitatea. De asemenea, companiile aeriene au propriile reguli de verificare a identității, care trebuie respectate la călătorie.

Vize Schengen:

Cetățenii țărilor cunoscute sub numele de „țări terțe” au nevoie de o viză Schengen pentru a intra în spațiul Schengen. Vizele Schengen eliberate de România și Bulgaria după 31 martie 2024 vor permite titularilor să călătorească în statele Schengen timp de maximum 90 de zile în decurs de 180 de zile, în același mod ca și alte vize Schengen. Pentru informații mai detaliate, vă rugăm să contactați ambasadele românești sau să vizitați site-ul web al Ministerului Afacerilor Externe Român

Vizele naționale de scurtă ședere eliberate de România și Bulgaria înainte de 31 martie 2024 nu vă dau dreptul de a călători în alte state Schengen. Cu toate acestea, permisele de ședere și vizele de ședere de lungă durată (vize D) eliberate de România și Bulgaria înainte de 31 martie 2024 vă vor permite libera circulație în statele Schengen atâta timp cât permisele sunt valabile.

error: Content is protected !!